Se dig för

Ganska många onlinebutiker erbjuder nu ett stort urval av alternativ för frakt. Den mest använda är för närvarande leverans till en paketbutik, där du kan hämta dina produkter precis när det passar dig. Alternativet är därför ganska oproblematiskt, och ofta också det mest lättköpta fraktalternativet.

Leveranstiden kan i vissa fall vara mycket avgörande förutsatt att du behöver använda varorna här och nu, så det är ytterst väsentligt att du kontrollerar förväntad leveranstid för aktuell vara.

Ganska många internetåterförsäljare erbjuder möjligheten till dag-till-dag-leverans på många av sina artikelnummer, vilket är villkorat av att beställningen skickas innan en viss tidpunkt, så att de kan vara säkra på att få produkt skickas innan lagermedarbetarna får ledigt.

Ett hav av olika alternativ för frakt

Det har visat sig vara särskilt flexibelt för oss alla att jämföra priser (via t.ex. PriceRunner) på olika nätbutiker och av den anledningen många e-handlare har tvingats sänka försäljningspriserna på många av sina varor – för barn, och även för damer och herrar – en hel del, och ibland till och med tillhandahålla gratis leverans.

Det kan fortfarande vara lönsamt att utforska några internetåterförsäljare för rabatter innan du handlar, så att du inte har några tvivel om att anta det lägsta priset.

Ändå ska du inte underskatta att om en onlinebutik marknadsför de bästa produkterna i test till ett detaljhandelspris som kan ses som utomordentligt billigt, bör detta i vissa fall vara en varning för en oäkta webbshop. Köp med betalkort omfattas dock av ett system som försvarar oss mot falska webbshoppar.

Vi föredrar generellt kortbeställningar eller mobilbetalning. Som alternativ skulle du kunna använda en avbetalningsplan från t.ex. ViaBill, om du ser en fördel med att betala av pengarna under en längre tid.

Det är smart att du undersöker företagets betyg online

Innan folk handlar i en e-butik kunde de verkligen bestämma över sina handelsvillkor, men det är mest en heltäckande sysselsättning.

Ett enkelt alternativ kan kanske vara att kontrollera om internetföretaget är e-märkt uppkopplat, eftersom det borde vara en försäkran om att internetföretaget följer gällande danska regler, förutom att internethandlaren bedöms då och då av specialister som behärskar reglerna. Detta är också din chans att få hjälp när du upplever svårigheter med din handel.

På samma sätt är det bra att vara försiktig med de grundläggande regler som gäller för beställningen, till exempel vilken börspolicy internetföretaget arbetar med. I detta sammanhang är det också relevant att du fortfarande sparar din faktura, så att du i framtiden kan bekräfta din beställning, oavsett om du letar efter en produkt för en tjej eller en kille.

Särskilt bekvämt för gemene man att jämföra priser

Trustpilot producerar lagom tillförlitliga chanser att kartlägga en lång rad befintliga användares bedömningar och därigenom rekommenderas att man söker i nätbutikens kritik innan gör din beställning.

Facebook leder till annars riktigt schyssta lösningar för att få inblick i e-handelns popularitet. Dessutom möter vi ett antal e-affärer som ger kunderna möjlighet att ge en bedömning av företagets service, vilket också ska användas för att ge dig en bild av hur nöjda kunderna är.

Vår webbplats finansieras av annonsintäkter. Vi har avtal med ett antal nätföretag och presenterar företagens produkter och tar ut en avgift om någon av besökarna på vår hemsida gör en beställning.