Så väljer du rätt golv

Kanske du funderar på att byta golv där hemma? Idag finns det ju ganska många olika material och olika golv att välja på. De golv som är vanligast, det är trä och laminat. Men det finns även vinyl. Bra golv till bra priser kan du hitta hos flottegulve.se. Men vad för golv passar då bäst i ditt hem? Du kan testa att ställa dig själv några frågor som vilken nivå av tålighet krävs för golvet och vad har du för personlig preferens när det gäller golvmaterial, såsom trä, laminat eller vinyl? Se till att anpassa ditt golv efter rummets övriga karaktär. Beakta rummets ljusstyrka och stil.

Trägolv

Ett trägolv är exakt som det låter, ett golv som tillverkats av naturmaterialet trä. Sedan finns det många varianter av trägolv. Det kan vara stavlimmat eller bestå av hela plankor samt att det finns i många olika träslag. Bland de vanligaste träslagen har du ek, furu, valnöt, ask, bok och lönn. Därtill så kommer det i olika färger, har olika ådringar, olika mängd kvistar med mera. Plankorna i sig kan dessutom vara fasade eller utan fasning.

Laminatgolv

Ibland kallas detta typ av golv för klickgolv, fast att det idag har kommit allt fler typer av material för klickgolven. När man talar om laminat så består det av ett visst antal skikt som pressats samman samt limmats under ett högt tryck. Sedan har dess toppskikt fått ett papper som har ett visst mönster.

Vinylgolv

Vinyl är en form av plast och detta golv har i många år kommit på rulle. Det har även kommit som vinylklick nu på senare år. Även detta golv har som ett mönstrat papper som toppskikt, som bestämmer utseendet och designen på det.

Välja golv

Ett bra sätt att välja golv är att utgå från vad du gillar och om du har tänkt att lägga det själv eller ta in en golvläggare.