Så gör du städningen roligare

Städning är inget som många svenskar ser fram emot. Särskilt inte när det har gått lång tid mellan städningarna. Men det är faktiskt möjligt att göra städningen av villan roligare, och därmed en aktivitet som du slutar dra dig för. Här är några av våra favorittips för att göra det lite roligare nästa gång det är dags för att ge din villa en rejäl storstädning!

Lyssna på musik, ljudböcker eller poddar

Städning kan vara en otroligt tråkig aktivitet, men du kan göra den mindre tråkig genom att lyssna på något! Varför inte sätta på en bra städlista eller lyssna på en ljudbok som du tänkt lyssna på länge? Om du varken är ett fan av musik eller ljudböcker kan en podd vara ett fantastiskt verktyg för att fördriva tiden. Då omsluter du dig i en helt annan värld och glömmer nästan att du utför en tråkig hushållssyssla!

Införskaffa bra städprodukter

Det kanske låter fånigt, men faktum är att det blir mycket roligare att städa om du använder bra städprodukter för ändamålet. Ju bättre och ju fler städprodukter du har, desto snabbare går städningen – det säger sig självt. Du kan se städprodukter här och klicka hem ett par som faller dig i smaken. Då är du garanterad ett skinande rent hem som dessutom doftar gott och inte bidrar till miljöförstöring.

Städa tillsammans med vänner eller familjemedlemmar

Alla tråkiga sysslor blir mycket lättare (och roligare) att utföra om ni är flera som hjälp åts. Varför inte samla ett gäng vänner och be dem hjälpa dig att storstäda villan i utbyte mot pizza och öl? Då kan ni dessutom spela musik och göra städningen till en stor fest. Alternativt kan du göra städningen till en rolig tävling med resten av hushållet för att se vem som utför sin uppgift snabbast och bäst. Men var försiktiga. Städning kan innebära vissa risker när det är så många människor som är delaktiga, så se till att öka säkerheten i villan innan ni börjar.

Belöna dig själv med något när du är färdig

Väljer du att städa hela hemmet på egen hand kan du motivera dig själv med en belöning som du kan njuta av när städningen är klar! Vad du väljer att belöna dig själv med kan egentligen vara vad som helst. En god och välförtjänt måltid eller kanske ett par nya sneakers? Så länge du har något att se fram emot när städningen äntligen är gjord så kan det göra att städningen inte bara blir roligare men också mer effektiv och noggrann!

Var strukturerad

Sist men inte minst, hur tråkigt det än må låta, kan en strukturerad städning göra det till ett enklare och därmed roligare moment. Snarare än att kasta dig in i städningen utan att ha en plan för hur du ska utföra det, är det smart att planera den in i minsta detalj innan du kommer igång. Du kan med fördel göra en att-göra-lista och bocka av uppgifter en efter en. Då blir städningen plötsligt mer givande och långt ifrån lika tråkig. Kanske kommer det resultera i att du faktiskt ser fram emot nästa gång det är dags för att storstäda villan igen.