Snygga till terrassen innan sommaren kommer med dessa tips

Har du en terrass som du kan njuta av ska du vara tacksam, det är det långt ifrån alla som har. Men vi vet också att en terrass kommer med mycket ansvar och hårt arbete. Det är också därför många terrasser står oanvända. Därför tycker vi att du ska ta till dig dessa tips och snygga till din terrass inför sommaren. Börjar du nu har du en fräsch och inbjudande terrass färdig tills de varma dagarna kommer!

Skärma av och stäng ute regn med markiser

Många gånger används terrasser helt enkelt inte i den utsträckning som de har potential till för att vädret inte tillåter det. Svenska somrar har nämligen en tendens att vara antingen för varma för att sitta ute eller för regniga för att njuta av dagarna. Med markiser till terrassen löser du bägge problem!

 

Det finns flera olika markiser att välja mellan för dig som bor i Stockholmstrakten. Vill du ha ett sol- och regnskydd av högsta kvalitet rekommenderar vi Max Markiser som bland annat erbjuder stilfulla markiser i Lidingö som både är lätta att installera och underhålla. Med ett par markiser till din terrass kan du njuta av sommaren varje dag, såväl när solens strålar är som starkast som när det regnar.

Gå loss med växter

Ju grönare, desto bättre! Det är åtminstone det mottot vi lever efter. Förutom alla de hälsofördelar som gröna växter bringar så har de också förmågan att kunna förvandla din annars livlösa uteplats till en grönskande fristad.

 

Det finns en uppsjö av växter som passar perfekt på terrasser och därmed är det bara att välja och vraka. Du vill givetvis se till att du väljer växter som är relativt lätthanterliga, men framförallt växter som matchar din personlighet.

 

Några av de bästa växterna för terrassen är klätterväxter och perenner. Enligt Plantagen är säsongsväxter optimala för terrassen. De odlas just för deras vackra blad. Baksidan är dock att de inte överlever mer än cirka ett år.

Välj möbler och detaljer som går ihop med varandra

När det gäller möbler och andra inredningsdetaljer, som mindre dekorationer, mattor och så vidare är det viktigt att välja dessa med omsorg. Du behöver inte nödvändigtvis hålla dig till samma färger, men så länge du inte är inredningsarkitekt är det smart att hålla dig rätt dämpad när du väljer inredning.

Till exempel kan du med fördel hålla dig till en enfärgad klädsel för soffgruppen och en naturnära färg för soffbordet. Då kan du såklart leka med annat, som någon färgglad porslinsfigur eller en iögonfallande kruka. Det gäller att ha ett hum om vad som kännetecknar en snygg slutprodukt. Behöver du råd finns det rikligt med inredningsguider för uteplatsen på nätet du kan gotta dig i!

Lek med belysningen

Vill du kunna njuta av terrassen även under sommarkvällarna behöver du en bra belysning. Vare sig terrassen är mindre eller större behöver du en belysning som gör att din uteplats känns ombonad. 

 

Med lite lekfullhet kommer du långt. Förslagsvis kan du rama in terrassen med vackra ljusslingor, eller varför inte ge uteplatsen en mer elegant look med decklights? Det enklaste valet är såklart vanliga vägg- eller golvlampor.